Ask our attorneys>Question and answer

Can a condo HOA charge me for a group assessment deductible event that occurred one year before I owned the unit?

Oct 5, 2023
Litigation
Close Menu IconThe information provided is for general information and does not form an attorney-client relationship. See our .
Bill HenryFounding Partner | 20 years of experience
Call
Profile Picture of Attorney Bill Henry
Profile Picture of Attorney Bill Henry
Bill HenryFounding Partner 20 years of experience
Call

Under Colorado law, "[e]ach unit owner is liable for assessments made against such owner’s unit during the period of ownership of such unit." C.R.S. § 38-33.3-315. So, the obligation for the assessment rests with the unit's owner at the time the assessment is levied, not when the damage took place.

Disclaimer
The response provided is based on the available information and is not intended to constitute a comprehensive answer to the inquiry. The only manner to obtain complete and adequate legal advice is to consult with an attorney. Please be advised that no communication, including Q&A postings, through this website establishes an attorney-client privilege, and such exchanges do not create an attorney-client relationship and will not be treated as confidential. The information presented is general information only and should not be relied upon to take, or fail to take, legal action.
Didn’t find what you were looking for?

© Copyright 2026, Robinson & Henry, P.C.

A.) We are a debt relief agency. We help people file for bankruptcy relief under the Bankruptcy Code. Assistance with debt, foreclosure, and creditor actions may involve bankruptcy relief. B.) Prior results do not guarantee a similar outcome. Every case is different, and results depend on the specific facts and law involved. C.) Contacting us does not create an attorney-client relationship. Please do not send confidential information until an attorney-client relationship has been established.